Nis

Bilinçli tüketici kulübü olarak okulumuzda yerli ürünlere destek ve Filistin için duyarlılık göstererek boykot edilen ürünleri bildirmek amacıyla okul panomuzu hazırladık.Başta sınıf rehber öğretmenimiz Nagehan  Yıldız'a ;8/A sınıfından Zeynep Azra Şahin, Rüveyda Baki, Safiye Seher Şahin, Nisanur İmamoğlu, Zeynep Azra, Rana Nur Aksu ; 8/B sınıfından da Hayrunisa Sarı öğrencilerimize emeklerinden ve gösterdikleri duyarlılıktan ötürü teşekkür ediyoruz.

Nis

Okulumuz 8/A sınıfı öğrencisi Belinay Kezban PATKAVAK; 7/A sınıfı öğrencisi Yunus Emre KAYMAK; 5/C sınıfı öğrencisi Hamza KAYMAK WUSHU/SANDA KUNGFU DALINDA Ordu İl Birincisi olmuştur.Öğrencilerimizi tebrik ediyoruz.

Nis

Hedef LGS çalışması kapsamında 8. Sınıf öğrencilerimize ,okul rehberlik servisimiz tarafından “Dikkat ve Odaklanma semineri düzenlenmiştir.

Nis

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında okulumuz öğrencileri keman gösterisi sunmuşlardır. Etkinlikte emeği geçen Keman Öğretmenimiz Kıymet Karadeniz'e ve tüm öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Balaban bakışlı çocuklar gülünce

Bir gamzelik rüzgar esince

Kulaç atan umutlar büyütünce

Barış olur, sevgi ile çoğalırız özgürce

Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk'ün çocuklara armağanı "23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı" kutlu olsun.

Bugün üzerinde hür ve bağımsız olarak yaşadığımız Türkiye Cumhuriyeti Devletinin temellerinin atıldığı, milli egemenliğin ilan edildiği bu önemli günü tüm çocuklarımız coşkuyla kutladı.

Değerler Kulübü İş Başında

Her yıl düzenli olarak uyguladığımız yardım sandığı projemizi bu yılda devam ettiriyoruz.

Sevgi, kardeşlik,paylaşma, merhamet.. beşeri, insan yapan değerlerdir. Bu değerler nesillerimizle aktarılsın istiyoruz.

"Merhamet etmeyene merhamet edilmez." (Buhari,18)

Nis

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında okulumuz 5-C sınıfı olarak,halı saha etkinliği yaptık.Çocukların güzel zaman geçirdiği bu etkinlik için sınıf rehber öğretmenimiz Salih Güney'e teşekkür ederiz.

Nis

Türk-İslam dünyasının manevi değerlerine değer katan Alimlerimizden biri olan Yunus Emre, Allah aşkıyla yanıp tutuşan Hakk' ı arayan O' na layık bir kul olmak için ömrünü tasavvuf dünyasına adamış büyük Türk mutasavvıfıdır.

Bu toprakların en önemli değerlerinden biri olan Yunus Emre , Anadoluyu gezmiş ve sevgiyi felsefe haline getirmiş bütün kalplere değmiş Türk kültür ve medeniyetine büyük katkılar sağlamış sadece ülkemizle kalmamış tüm dünyaya kattığı anlayışla tüm dünyanın bir değeri olmuştur.

Yunus Emre şiirlerinde sevgi, saygı, hoşgörü, anlayış, adalet, merhamet ve tevazu ' dan nazikçe bahsederek gönüllere bu anlayışları ince ince işlemiştir. Dünyamızın geçtiği bu zorlu zamanlarda manevi olarak yapmamız gereken bize bırakılan bu anlayış ve değerlerimize sıkı sıkıya sarılmak ve zorlu günlerden manevi olarak daha da güçlenerek çıkmaktır.

''Âşık öldü diye sala verirler. Ölen bedendir, âşıklar ölmez.'' Yunus Emre' nin bu sözünden de yola çıkarak bütün manevi değerlerimize değer katan Alimlerimizin ölümsüz olduklarını bize bıraktıkları değerlerle sonsuza dek var olacaklarını biliyoruz. Bu vesileyle her birini saygı, rahmet ve minnetle anıyor, Uluslararası Yunus Emre Kültür ve Sanat Haftasını  okulumuzda çedes kulübü öğrenci ve öğretmenlerinin katkılarıyla kutluyoruz.

Nis

Her yıl olduğu gibi bu yılda 5.sınıflarımız ilk harçlıklarını okul müdürümüzden aldılar..Tüm öğrenci,öğretmen ve velilerimize hep bir arada kutlayacakları nice bayramlar dileriz.

Nis

Okulumuz 8/A sınıfı öğrencisi Belinay Kezban PATKAVAK ve 7/C sınıfı öğrencisi Yunus Emre KAYMAK Dövüş Sporu MUAY THAİ dalında Ordu İl Birincisi olmuştur..Öğrencilerimizi tebrik  ediyoruz.

Mrt

Okulumuz 7. ve 8. sınıf öğrencilerine “Hayalimdeki Meslek” projesi kapsamında Altınordu Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi , Başöğretmen Anadolu Lisesi ve Altınordu Mesleki Eğitim Merkezinin tanıtımı yapılmıştır.

Mrt

21 Mart Perşembe günü 5,6,7 ve 8.sınıf öğrencilerimize kazanım değerlendirme sınavı yapılmıştır.

Mrt

İnancın,fedakarlığın ve azmin sembolü olan Çanakkale Zaferi'nin 109.yıldönümünü büyük bir onur ve heyecanla idrak ettik.Dağların,taşların şüheda gövdesine büründüğü bu muazzam zaferin yıl dönümünde Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını şükran ve minnetle anıyor;tüm şehitlerimize Cenab-ı Hakk'tan rahmet diliyoruz..

Mrt

Okul Rehberlik ve Psikolojik Danışma Servisi tarafından, öğrencilerimize “Öfke  Kontrolü “ semineri düzenlenmiştir.

Mrt

Okulumuz Altınordu İmam Hatip Ortaokulu 2. dönem 1. ortak sınavlarına ilişkin takvim aşağıda sunulmuştur. Öğrencilerimizin dikkatine önemle sunulur.