T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ORDU / ALTINORDU - Altınordu İmam Hatip Ortaokulu

ULUSLARASI YUNUS EMRE KÜLTÜR VE SANAT HAFTASI KUTLU OLSUN

Türk-İslam dünyasının manevi değerlerine değer katan Alimlerimizden biri olan Yunus Emre, Allah aşkıyla yanıp tutuşan Hakk' ı arayan O' na layık bir kul olmak için ömrünü tasavvuf dünyasına adamış büyük Türk mutasavvıfıdır.

Bu toprakların en önemli değerlerinden biri olan Yunus Emre , Anadoluyu gezmiş ve sevgiyi felsefe haline getirmiş bütün kalplere değmiş Türk kültür ve medeniyetine büyük katkılar sağlamış sadece ülkemizle kalmamış tüm dünyaya kattığı anlayışla tüm dünyanın bir değeri olmuştur.

Yunus Emre şiirlerinde sevgi, saygı, hoşgörü, anlayış, adalet, merhamet ve tevazu ' dan nazikçe bahsederek gönüllere bu anlayışları ince ince işlemiştir. Dünyamızın geçtiği bu zorlu zamanlarda manevi olarak yapmamız gereken bize bırakılan bu anlayış ve değerlerimize sıkı sıkıya sarılmak ve zorlu günlerden manevi olarak daha da güçlenerek çıkmaktır.

''Âşık öldü diye sala verirler. Ölen bedendir, âşıklar ölmez.'' Yunus Emre' nin bu sözünden de yola çıkarak bütün manevi değerlerimize değer katan Alimlerimizin ölümsüz olduklarını bize bıraktıkları değerlerle sonsuza dek var olacaklarını biliyoruz. Bu vesileyle her birini saygı, rahmet ve minnetle anıyor, Uluslararası Yunus Emre Kültür ve Sanat Haftasını  okulumuzda çedes kulübü öğrenci ve öğretmenlerinin katkılarıyla kutluyoruz.

22-04-202422-04-2024

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 22.04.2024 - Güncelleme: 22.04.2024 11:31 - Görüntülenme: 48
  Beğen | 2  kişi beğendi