Altınordu İmam Hatip Ortaokulu

Yeni Mahalle, Zübeyde Hanım Caddesi, 337. Sk. No.5 52200 Altınordu/ORDU
Vizyon
Geçmişten gelen tarihi misyonun şuurunda, yaşanan hayatı ahlaki değerler çerçevesinde yorumlayabilen, problemlere insanlığın faydasını gözeterek kalıcı çözümler üretebilen bireyler yetiştiren; yaptığı sosyal, kültürel, sportif ve bilimsel çalışmalarla çevresine ışık tutan örnek bir kurum olmaktır.
Misyon
İnsana, düşünceye ve kültürel mirasa saygıya dayanan bir din öğretimi anlayışının yayılmasına katkıda bulunarak; imanlı, güzel ahlaklı, kendine güvenen, güvenilir bilgiye ulaşma yollarını kullanarak öğrenmeyi öğrenen, yaşadığı çağın ihtiyaçlarına cevap verebilecek bilgi ve beceriyle donanmış nesiller yetiştirmek.
ARAPÇA YARIŞMALARINDA:

2015 yılında yapılan 6. Uluslararası Arapça Yarışmasında ilde üç kategoride de birincilik. Kategoriler: Arapça şiir okuma, hikaye canlandırma ve çocuk şarkıları.) 2016 yılında 7. Uluslararası Arapça Yarışmasında Hikaye Canlandırma kategorisinde birincilik.

TÜRKÇE YARIŞMALARINDA:

Ortaokullar arası "İstiklal Marşı´mızı Ezbere Güzel Okuma" yarışmasında ilçe üçüncülüğü. "Ekmek İsrafı" konulu şiir yarışmasında il üçüncülüğü. "Öğretmenler Günü" konulu şiir yarışmasında il üçüncülüğü. "23 Nisan Ulusal Egemenlik" konulu kompozisyon yarışmasında ilçe birinciliği. 2016 yılında yapılan; "Türkiye Değerler Eğitimi" alanında hikaye dalında il birinciliği ve karikatür dalında il biriciliği.

RESİM YARIŞMALARINDA:

12 Mart İstiklal Marşı´nın kabulü konulu yarışmada Ordu il birinciliği. Kültür Merkezinin düzenlediği yarışmada Kütüphaneler Haftasında birincilik, ikincilik ve üçüncülük. Fatsa Medi Tech Avrasya Hastanesinin düzenlediği resim yarışmasında en fazla resim gönderen okul ödülü. Ayrıca 1 öğrenci mansiyon ve diğer katılan öğrencilere başarı belgesi verilmiştir. 18 Mart Çanakkale Zaferi konulu resim yarışmasında il üçüncülüğü. Yeşilay Haftası konulu resim yarışmasında il ikinciliği. Mimarlar Odasının düzenlediği resim yarışmasında birincilik. Fatsa Medi Tech Avrasya Hastanesinin düzenlediği resim yarışmasında birincilik ve en fazla resim göndren okul ödülü ile üç öğrenciye mansiyon. İl Milli Eğitimin düzenlediği Değerler Eğitimi kapsamında Değerlerimiz konulu karikatür yarışmasında il birinciliği ve resim yarışmasında il ikinciliği. İl Emniyet Müdürlüğünün düzenlediği resim yarışmasında il üçüncülüğü. Ünye Ticaret Borsası ve bir fabrikanın ortak düzenlediği Çocuk İşçiliği Fındık konulu resim yarışmasında il ikinciliği. Türkiye genelinde Profilo firmasının düzenlediği resim yarışmasında mansiyon(seyahat) ödülü.

SPOR YARIŞMALARINDA:

Masa Tenisi İl birinciliği, Güreş İl Birinciliği, Badminton İl Üçüncülüğü, Voleybol İl Üçüncülüğü, Çeşitli Resim Yarışmalarından dereceler.

BİLİŞİM YARIŞMALARINDA:

2016-2017 Eğitim Öğretim Yılında ilçe çapında düzenlemiş olan "Geleceğin Kodları" yarışmasında öğrencimiz birinci olmuştur.

TEOG BAŞARILARIMIZ:

2015-2016 Eğitim Öğretim Yılında;

Fen Lisesine 9, Sosyal Bilimlere 2, Anadolu Lisesine 24, İmam Hatip Lisesine 110, Sağlık Meslek Lisesine 4, Kız Meslek Lisesine 1, Ticaret Lisesine 3, Endüstri Meslek Lisesine 5, Özel Liseye 6 ve Açık Liseye 1 öğrencimiz yerleşmiştir.

2016-2017 Eğitim Öğretim Yılında;

Fen Lisesine 11, Özel Fen Lisesine 5, Sosyal Bilimlere 4, Anadolu Lisesine 41, Özel Anadolu Liselerine 5, İmam Hatip Lisesine 128, Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerine 30, Özel Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerine 2, Mesleki Eğitim Merkezine 2, Güzel Sanatlar Lisesine 1, Açık Liseye 6 öğrencimiz yerleşmiştir.
08:30-15.15
Merkezi Doğalgaz